![Pane vodese con croce Pane vodese con croce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57d3f13d41bafbf5c1c3ad8dc31c8bdb/Derivates/239ab3fc898e009916ce73c4672d2350481f2aa7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di farina
- 120 g di acqua
- 1 g di lievito
Impasto
- 400 g di acqua
- 10 g di lievito
- 100 g di farina integrale
- 500 di farina + q.b. per il piano di lavoro e per cospargere
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5 Std. 20 Min
Pane croccante
1 Std.
Menù: risotto agli spinaci con insalata di carote e mele
Brak ocen
Menù: filetti di trota con verdure alla panna e riso e gelato alla frutta
Brak ocen
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 min
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane paesano
3klst
Pane al pomodoro e basilico
1 godz. 45 min
Pane rustico
2 godz.
Pane a torciglione veloce
40 Min
panini al latte
2h 5min
Impasto base per pane
1 Std.