Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
-
20
g di lievito fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 20 - 60 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaino raso di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pane integrale in cassetta
4h
panini al latte
2h 5min
Pane di frumento e farro
12h
Pane veloce
1 godz. 15 min
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizza alle verdure
2h 5min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pane rustico
2 godz.
Pane bigio in casseruola
2h 25min
Pane paesano
3 godz.
Treccia bernese
1 godz. 45 min