![Pane al latte Pane al latte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61D48079-4A9F-4BB3-B908-8A9E9268F366/Derivates/9DAF570A-149A-4CF3-AE35-1F864F3541F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
-
20
g di lievito fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 20 - 60 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaino raso di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Piadina romagnola
15 min
Pane ticinese
1h 50 min
Frittelle di carnevale
1 godz. 10 min
Pane per toast
3h
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pane veloce
1 Std. 15 Min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min
panini al latte
2h 5 min
Torta di carote
1 godz. 10 min