Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 370 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g), sbriciolato
- 50 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 500 g di farina bigia
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di zucchero
Lavorazione
- 40 g di farina bigia
Cottura in forno
- 1 cucchiaio di farina bigia
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1165 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pan Brioche
8 godz.
Panini per hamburger
1 godz. 45 min
Pane integrale in cassetta
4h
Cotechino e lenticchie
1h
Grittibänz dolci
2 Std. 15 Min
Dado di pollo
Brak ocen
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 godz.
Pane di frumento e farro
12u.
Pizza margherita
2h 10min
Pane rustico
2h
Treccia al burro a 6 capi
2h 35 min
Pane paesano
3 Std.