Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di burro, + q.b. per lo stampo
- 180 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 140 g di pasta di mandorle
- 165 g di zucchero
- 180 g di burro
- 4 di uova
- 150 g di latte intero
- 180 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
- 40 g di cacao in polvere
- 70 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 135 g di zenzero candito, a dadini e passato nella farina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Ciambella al limone
2 godz.
Torta di mele
Nenhuma avaliação
Impasto per pizza
1 godz.
Torta di mele
1h 30min
Linguine alla carbonara di zucchine
Nenhuma avaliação
Torta americana al cioccolato
2h 30min
Crema marocchina di fave
35 min
Torta svedese alla carota
2 godz.
Zuppa di pollo con noodle
1 Std. 35 Min
Ciambellone veloce allo yogurt
40 min
Crostata di marmellata ai frutti di bosco
2 Std. 35 Min