Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di latte
- 175 g di acqua, tiepida
-
½
cubetto di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 500 g di farina rustica, e un po' di più per cospargere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pane integrale in cassetta
4h
Pane vodese con croce
13h 30min
Pane al latte
2h 20min
Pane croccante
1h
Pane veloce
1h 15 min
Focaccia alle olive
2h 20min
Pane al latte
2h 20min
Pane di segale vallesano
10 godz.
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane rustico
2h
Pane bigio in casseruola
2sa 25 dk
Pane a torciglione veloce
40min