Crostata di albicocche
TM6 TM5

Crostata di albicocche

3.0 (2 oceny)

Składniki

Stampo

  • ½ cucchiaio di burro, non salato, per imburrare

Impasto

  • 220 g di farina bianca
  • 85 g di burro, non salato, a cubetti (2 cm)
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno e bagna

  • 50 g di mandorle
  • 600 g di albicocche, tagliate in quattro
  • ½ stecca di vaniglia
  • 50 g di zucchero
  • 200 g di panna acida
  • 100 g di latte
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3116 kJ / 746 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
43 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy