![Crostata di albicocche Crostata di albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53C4727E-1A7C-40A7-BCFB-1DC9CAB89740/Derivates/1595acef-7b8a-4f58-8e91-40a24acc4c9a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- ½ cucchiaio di burro, non salato, per imburrare
Impasto
- 220 g di farina bianca
- 85 g di burro, non salato, a cubetti (2 cm)
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno e bagna
- 50 g di mandorle
- 600 g di albicocche, tagliate in quattro
- ½ stecca di vaniglia
- 50 g di zucchero
- 200 g di panna acida
- 100 g di latte
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Crostata di marmellata
1u. 10min
Torta di mele
1h 30min
Besciamella
15min
Torta soffice al cioccolato e pere
1u. 10min
Risotto alla milanese
30min
Torta soffice al cioccolato e caffè
1u. 20min
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Crostata di marmellata ai frutti di bosco
2h 35min
Crostata ai lamponi
1h
Purè di patate nature
55 Min