Crostata di albicocche

Crostata di albicocche

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Stampo
  • di burro, non salato per imburrare
    ½ cucchiaio
Impasto
  • di farina bianca
    220 g
  • di burro, non salato a cubetti (2 cm)
    85 g
  • di acqua
    60 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno e bagna
  • di mandorle
    50 g
  • di albicocche tagliate in quattro
    600 g
  • stecca di vaniglia
    ½
  • di zucchero
    50 g
  • di panna acida
    200 g
  • di latte
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 746 kcal / 3116 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...