Torta soffice al cioccolato e caffè

Torta soffice al cioccolato e caffè

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Stampo
  • burro, non salato per imburrare
Impasto
  • di nocciole sgusciate, con la buccia
    130 g
  • di zucchero grezzo di canna
    220 g
  • di farina per pane
    150 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di cacao amaro in polvere
    1 cucchiaio
  • di caffè istantaneo
    1 ½ cucchiaino
  • uova
    5
  • di burro, non salato morbido, a pezzi (3 cm)
    180 g
  • di liquore al caffè (opcjonalnie) (Kaluah)
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
Glassa
  • di cioccolato fondente a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di burro, non salato
    30 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...