Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato per imburrare
Impasto
- 130 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 220 g di zucchero grezzo di canna
- 150 g di farina per pane
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 1 ½ cucchiaino di caffè istantaneo
- 5 uova
- 180 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaio di liquore al caffè (Kaluah) (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Glassa
- 100 g di cioccolato fondente, a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro, non salato
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipolle tritate
Brak ocen
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta al cioccolato e cocco
40 Min
Torta allo yogurt
1 godz. 40 min
Torta al cioccolato con sorpresa
1 Std. 10 Min
Zuppa di zucca
35 min
Liquore ai frutti rossi
30 Min
Crostata di marmellata ai frutti di bosco
2 godz. 35 min
Torta al cioccolato e caffè
4 Std. 30 Min
Torta di mele facile
45 Min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Crêpe
1 Std. 15 Min