Urządzenia i Akcesoria
Bienenkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 Stück
Składniki
Teig
-
Eier5
-
Zucker140 g
-
Weizenmehl380 g
-
Vanillezucker (ca. 8 g)1 Packung
-
Backpulver20 g
-
Milch230 g
-
Sonnenblumenöl200 g
-
Zitronenschale, gerieben1 EL
Zuckerguss
-
Frischkäse450 g
-
Joghurt75 g
-
Zucker120 g
-
Zitronenschale, gerieben1 EL
-
Zitronensaft, frisch gepresst15 g
Schmelzende Schokolade
-
dunkle Schokolade in Stücken100 g
-
Sonnenblumenöl10 g
-
Aprikosen, aus der Dose Hälften abgetropft, (ca. 480 g Nettogewicht)35
-
Mandelblättchen50 g
-
Zuckerdekor (opcjonalnie) (70 Zuckeraugen)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
88.5 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
875.5 kJ /
209.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Cake Pops
1h 30min
Number Cake 50 Jahre Thermomix®
5h
Vanillekipferl
1h 30min
Pizza-Muffins
50min
Süsse Focaccia mit Haselnüssen
1h 45min
Cornflakes-Schoko-Häufchen
50min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1h 15min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20min
Schokolinsen-Cookies
1h
Schoko-Mocca-Torte
4h 30min
Advents-Guetzli
1h 50min