Karamell-Blechkuchen

Karamell-Blechkuchen

2.3 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
24 Scheiben

Składniki

Boden
  • Butter weich
    120 g
  • selbsttreibendes Weizenmehl
    120 g
  • Vollrohrzucker
    120 g
  • Kokosraspel
    80 g
Karamellfüllung
  • gezuckerte Kondensmilch
    790 g
  • Butter weich
    120 g
  • Zuckerrohrsirup
    100 g
    100 g Melassesirup
Topping
  • dunkle Schokolade in Stücken (3-4 cm)
    150 g
  • Butter weich
    20 g
  • grobkörniges Salz zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 1203 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...