Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 200 g Butter in Stücken (1-2 cm), tiefgefroren
- 200 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 90 g sehr kaltes Wasser
- ½ Teelöffel Salz
Füllung
- 80 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 1 Ei
- 1 TL grobkörniges Salz
- 400 g Birnen, z. B. Williamsbirnen, in Streifen
- 1 Fave-Bohne, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen
1 Std.
Hefezopf
2j 20 menit
Brandteig
2 Std.
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20min
Schoggi-Pudding
1 godz. 30 min
Linzer Torte
1 Std.
Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce
1j 40 menit
Speck-Muffins
50min
4-Käse-Quiche
45min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min