Schwarzwäldertorte

Schwarzwäldertorte

3.3 13 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 Portionen

Składniki

Schoggi-Biskuit
  • Butter für die Form
    10 - 15 g
  • Weissmehl und etwas mehr für die Form
    120 g
  • Eigelbe
    2
  • Eier ganz
    4
  • Zucker
    140 g
  • Salz (opcjonalnie)
    1 Prise
  • Backpulver (½ Beutel)
    1 TL
  • Maisstärke
    20 g
  • Kakaopulver
    20 g
Füllung und Fertigstellung
  • Sauerkirschen aus der Dose (Abtropfgewicht), und Saft
    370 g
  • Puderzucker
    300 g
  • Kirsch (Kirschwasser)
    50 g
  • Vollrahm, gekühlt sehr kalt
    800 g
  • Mascarpone
    400 g
  • dunkle Schokolade
    300 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 3748 kJ / 897 kcal
Tłuszcz 57 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...