Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schoggi-Biskuit
- 10 - 15 g Butter, für die Form
- 120 g Weissmehl und etwas mehr für die Form
- 2 Eigelbe
- 4 Eier, ganz
- 140 g Zucker
- 1 Prise Salz (opcjonalnie)
- 1 TL Backpulver, (½ Beutel)
- 20 g Maisstärke
- 20 g Kakaopulver
Füllung und Fertigstellung
- 370 g Sauerkirschen, aus der Dose (Abtropfgewicht), und Saft
- 300 g Puderzucker
- 50 g Kirsch, (Kirschwasser)
- 800 g Vollrahm, gekühlt, sehr kalt
- 400 g Mascarpone
- 300 g dunkle Schokolade
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1h 30min
Konditorcreme
15 min
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1 godz.
Schokoladenmuffins
45min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Erdbeer-Quarktorte
2h 50min
Schoggi-Roulade mit Orange
3 Std. 45 Min
Schoggigipfeli
3 godz. 35 min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Thermomix® Creme
45min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1 Std. 15 Min
Berner Zopf
1h 45min