Apfelkuchen

Apfelkuchen

4.6 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stück

Składniki

  • Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Äpfel, sauer (à ca. 180 g)
    3 - 4
  • Eier
    3
  • Feinkristallzucker
    150 g
  • Brandy (opcjonalnie)
    30 g
  • Weizenmehl
    200 g
  • Backpulver (8 g)
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 356 kcal / 1492 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...