Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Äpfel, sauer (à ca. 180 g)3 - 4
-
Eier3
-
Feinkristallzucker150 g
-
Brandy (opcjonalnie)30 g
-
Weizenmehl200 g
-
Backpulver (8 g)1 TL
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1492 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crêpeteig
1 godz. 15 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Apfelkuchen
1 godz.
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Kartoffelpüree
45 min
Waffeln
20 min
Kürbissuppe
35 min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 godz. 30 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Zimtsterne
1 godz. 30 min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min