![Grundteig für Brot Grundteig für Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD9ED688-1E9F-46DB-8CA9-DD3F65C9F883/Derivates/195BF0DD-1F2E-4456-8B86-68F72B603EEB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
⅛
Würfel frische Hefe
lub ½ TL Trockenhefe - 250 g Wasser
- 500 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 100 Gramm
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.36 g