Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
TM5 TM6

Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)

4.2 (45 ocen)

Składniki

  • 1000 g water
  • 1000 g aubergines, peeled, cut into cubes (3-4 cm)
  • 60 g lemon juice, freshly squeezed
  • 70 g tahini paste
  • 2 garlic cloves
  • 1 tsp salt
  • 1 tbsp olive oil
  • 2 sprigs fresh parsley, leaves only

Wartości odżywcze
na 1 Complete recipe
Kalorie
3004 kJ / 718 kcal
Białko
29.1 g
Węglowodany
29.8 g
Tłuszcz
53.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy