Urządzenia i Akcesoria
Red lentil soup with cumin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
red lentils300 g
-
water1200 g
-
salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
onions cut into quarters240 g
-
rice (opcjonalnie)40 - 50 g
-
butter40 g
-
sunflower oil50 - 60 g
-
ground sweet paprika1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.6 g
Kalorie
1381 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Hummus
5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Koshari stew
45 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Creamy carrot and lentil soup
35 Min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Green beans with tomato and parsley
55 Min
Lentil and spinach soup
50 Min