Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g wheat flour
- 120 g vegan margarine, cold, cut into pieces, plus extra for greasing
- 60 g water, cold
- ½ tsp fine salt
Topping and preparation
- 1 - 2 garlic cloves
- 30 g soy flour, full fat, as egg replacement
- 60 g water
- 400 g silken tofu, drained
- 30 g olive oil
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tbsp starch
- 1 tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 200 g spinach leaves, frozen, defrosted, well drained, roughly chopped (see tip)
- 2 tbsp breadcrumbs, vegan
- 150 g cherry tomatoes, cut in half
- 30 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Scrambled Tofu
20 min
Spelt and chicken salad
1h 15min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Baked falafel kofta
Nessuna valutazione
Gazpacho
1h 15min
Paella with kidney beans
55 min
Orange couscous with steamed salmon
35min
Lentil and spinach soup
50min
Broccoli burgers with radish salsa
1h
Vegan bean burger
1h 20 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min