Urządzenia i Akcesoria
Leftover Vegetable Hummus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions
Składniki
-
cooked white chickpeas (1 x 400 g can)240 g
-
leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)250 - 300 g
-
tahini to taste (see Tip)50 - 75 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling30 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
garlic clove to taste½ - 1
-
ground cumin to taste½ - 1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
parsley, fresh finely chopped, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
282 mg
Białko
7 g
Kalorie
944 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Perfect for Dipping
13 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Gut Immunity Shot
5 min
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 min
Vegan Bolognese
Brak ocen
Vegan Roasted Pepper and Cashew Toasts
30 min
Mushroom Brown Rice Risotto (Diabetes)
1 godz. 15 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Tomato Soup with Grilled Cheese
40 min
Maple-Dijon Vinaigrette
15 min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 min
Lemon Poppy Seed Loaf
1 godz. 10 min
Cashew Milk (Metric)
5 min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13 godz.