Urządzenia i Akcesoria
Leftover Vegetable Hummus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions
Składniki
-
cooked white chickpeas (1 x 400 g can)240 g
-
leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)250 - 300 g
-
tahini to taste (see Tip)50 - 75 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling30 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
garlic clove to taste½ - 1
-
ground cumin to taste½ - 1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
parsley, fresh finely chopped, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
282 mg
Białko
7 g
Kalorie
944 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Perfect for Dipping
13 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Guacamole
5 min
Vegan Roasted Pepper and Cashew Toasts
30 min
Pumpkin-ish Pie (Bill Yosses)
2 godz. 30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Apple and Pear Detox Juice
10 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Skin Glow Detox Juice
10 min
Hummus with Peas and Beans
25 min
Mini Frittatas
35 min
Hamantaschen
1 godz. 55 min
Dukkah
5 min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 min