Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g olive oil, plus extra for topping
- 150 g blanched almonds, toasted
- 1 - 2 garlic cloves
- 40 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- 5 sprigs parsley, leaves only, washed and dried
- 1 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 50 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 9021 kJ / 2156 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 217.6 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
'Qamar el-din' juice
5min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Muhamara dip
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10 min
Za'atar bread rolls
2h
Baked falafel kofta
Brak ocen
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1sa 35 dk
Hummus
5min
Beetroot hummus
10min
Hummus
5min
Leftover Vegetable Hummus
10min