Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
Spice Rub and Lamb
-
lemon1
-
parsley, fresh leaves only1 bunch
-
garlic cloves divided16
-
ras el hanout5 tbsp
-
salt2 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
1 lamb leg, bone in, (3.5 kg-4.5 kg)lamb leg, boneless (2.5 kg-3.5 kg)1
Yoghurt Sauce
-
cilantro, fresh½ bunch
-
plain yoghurt340 g
-
ras el hanout1 - 2 tsp
-
honey60 g
Preserved Lemon Couscous
-
couscous395 g
-
preserved lemons1 - 2
-
chicken stock510 g
-
dried cherries170 g
-
pine nuts60 g
-
cilantro, fresh plus extra to garnish½ bunch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
592 mg
Białko
71 g
Kalorie
3301 kJ /
789 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Cholent
4 godz. 50 min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Chilli Lime Steamed Corn
25 min
Shrimp Cocktail
50 min
Cholent
4 godz. 50 min
Hawaiian Pizza with Stuffed Cheese Crust (Ben) Metric
2 godz. 10 min
Deviled Eggs with Chow Chow and Cajun Sunshine
10 godz.
Tuna and Olive Empanaditas
4 godz. 5 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
1 godz. 25 min
Sugar Pie
45 min
Devilled Eggs
55 min