![Orange Curd Tart Orange Curd Tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7ee9ea25673a8178bc6fb8c8418db202/Derivates/e278c18096282fead5f57b7b8770b3411be67406.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 orange
- 4 oz all-purpose flour
- ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 oz ice cold water
Orange Curd
- 3 large eggs
- 5 oz freshly squeezed orange juice
- 5 oz sugar
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 pinch salt
- candied orange slices, to garnish
- fresh mint leaves, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 12854.6 kJ / 3072.3 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 277 g
- Tłuszcz
- 205 g
- Tłuszcz nasycony
- 123.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 615.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min
Strawberry Crumble
40min
Lemon Pudding Souffles
40min
Chocolate Babka
3 Std.
Blueberry Coffee Cake
1hod.
Soft date cake with walnuts
1hod. 10min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Rugalach
1h 55min
Chocolate Covered Pound Cake
1 godz. 30 min
Cranberry Almond Cookies
1 godz. 20 min
Banana Nut Bundt Cake
1 godz. 30 min
Whole Orange Bundt Cake
1 Std. 25 Min