Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 orange
- 4 oz all-purpose flour
- ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 oz ice cold water
Orange Curd
- 3 large eggs
- 5 oz freshly squeezed orange juice
- 5 oz sugar
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 pinch salt
- candied orange slices, to garnish
- fresh mint leaves, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 12854.6 kJ / 3072.3 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 277 g
- Tłuszcz
- 205 g
- Tłuszcz nasycony
- 123.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 615.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New Orleans Style Cheesecake
6 Std. 5 Min
Lemon Pound Cake
2h
Peach Cobbler
2h 35min
Sticky Buns
3h 45min
Challah
3 Std. 10 Min
Fruit Galettes (Paul)
1 Std. 25 Min
Blueberry Coffee Cake
1 Std.
Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam
1h 45min
Chocolate Babka
3 Std.
Sufganiyot
2 Std. 30 Min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 Std. 30 Min
Fruit, Date and Nut Chop
5 Min