Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 350 g red peppers, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 sprig fresh basil
- 2 teaspoon fine salt
- 1 sprig fresh thyme
- 1 sprig fresh rosemary
- 1 pinch red chilli (opcjonalnie)
- 1 dried bay leaf
- 2 - 3 anchovy fillets, in oil or brine, well drained
- 700 g chicken legs, skinless, bone in (thighs and drumsticks separated)
- 100 g lager beer
-
50
g vegetable broth (opcjonalnie)
lub 50 g water + tsp vegetable stock paste, homemade (opcjonalnie) - 1 pinch ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Greek Style Pork Stew
30min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Pas d’évaluation
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50min
Chicken with egg and almond sauce
45min
Seafood rice
1h 15min
Cheesecake ice cream
3 Std.
Potato cakes
45min
Chicken Adobo
1 Std. 25 Min