![Baked falafel kofta Baked falafel kofta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17A42744-9FAE-4B96-A20C-A8BB5A1EAAB0/Derivates/f05d8c6a-9c08-4d6f-ab97-7d94ee6761f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white bread, toasted and cut into pieces
- 500 g water
- 200 g potatoes, cut into cubes (2-3 cm)
- 4 garlic cloves
- 200 g red onions, cut into quarters
- 10 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 20 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
130
g canned chickpeas, drained
lub 130 g cooked chickpeas, drained -
250
g cooked black-eyed beans, drained
lub 250 g canned black beans, drained - 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1 tbsp tahini paste (30 g)
-
2
tbsp lemon juice
lub 2 tbsp lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 288 kJ / 69 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Hummus
5 menit
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Vegetable harrira soup
45min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1j
Rice Cake with Sweet Azuki Bean Paste
8 Std. 30 Min
Cabbage soup
50min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Revithia (chickpea soup)
24 Std. 40 Min
Tomato and red lentil soup
30min