Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g stale white bread, cut into pieces
- 30 - 50 g milk, for soaking the bread
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 300 g turkey breast fillet, skinless, cut into pieces
- 150 g lentils, canned, drained (weight after draining) (see tip)
- 2 eggs
- 50 g pancetta, cut into pieces
- 1 pinch fine salt
- 80 g plain flour
- oil for deep-frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkey meatballs in dill sauce
1h 30min
Melon Seed Horchata
10 Min
Potato Base Pizza
1 Std. 5 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Baked spinach and eggs
35min
Turkey rolls with gorgonzola
1 Std.
Pollock Croquettes with Olives
1 Std. 40 Min
Mango and cayenne juice
15 Min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1 Std. 45 Min
Polenta
1 Std.
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 Std. 20 Min
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min