
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 375 g de beurre et un peu pour le moule, en morceaux
- 300 g de farine et un peu pour le moule
- 600 g de chocolat noir en morceaux
- 250 g d'eau
- 200 g de sucre
- 1 sachet de poudre à lever (11 g)
- 4 œufs
- 90 g de Marsala
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir en morceaux
- 120 g de crème acidulée
- 30 g de beurre en morceaux
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 602 kcal / 2506 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Węglowodany
- 53 g
- Błonnik
- 4 g