Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte feuilletée
- 100 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 400 g de farine fleur
- 400 g de beurre congelé, en morceaux (1-2 cm)
- 180 g d'eau, très froide
- 1 c. à café de sel
Former et cuire
- 180 g de chocolat au lait (2 plaques env.)
- 1 jaune d'œuf, à badigeonner
- 4 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'Ovo
55 min
Gâteau choco-coco
40min
Tiramisu fraises-sureau
3 godz. 15 min
Sirop de thé froid
25min
Dacquoise praliné au chocolat
1h 5min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 godz. 45 min
Tartelettes au chocolat et citron jaune
No ratings
Biscuits fourrés type Oréo®
3h 50min
Mud cake
2 Std. 30 Min
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2 Std. 30 Min
Cake aux branches
1h 10 min