Croissants au chocolat

Croissants au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
16 portions

Składniki

Pâte feuilletée
  • 100 g de farine fleur et un peu pour le plan de travail
  • 400 g de farine fleur
  • 400 g de beurre congelé, en morceaux (1-2 cm)
  • 180 g d'eau très froide
  • 1 c. à café de sel
Former et cuire
  • 180 g de chocolat au lait (2 plaques env.)
  • 1 jaune d'œuf à badigeonner
  • 4 c. à soupe de sucre glace

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 333 kcal / 1391 kJ
Białko 41.45 g
Tłuszcz 22.29 g
Węglowodany 28.91 g
Błonnik 1.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...