Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Windbeutel
- 250 g Wasser
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 2 geh. EL Speisestärke (25 g)
- 5 Eier
- 1 gestr. TL Backpulver
Sahne-Kirsch-Füllung und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2977 kJ / 711 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biskuit
1sa 50 dk
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1 Std. 30 Min
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2 godz.
Windbeutel
2 godz. 15 min
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Berliner Ballen
2 Std. 30 Min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min