Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 770 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 230 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 230 g Butter, weich, in Stücken
- ¾ TL Zitronenschale, gerieben
- 220 g Milch
- 200 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1300 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterkuchen mit Hefe
1sa 35 dk
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Tortenboden
45min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Streusel
5min