Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obstboden
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 4 Eier
- 120 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz (opcjonalnie)
Belag
- 1 Dose Cocktailfrüchte (Abtropfgew. 500 g)
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 592 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2h 40min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Tortenboden
45min
Zwetschgenkuchen
2h
Himmelstorte
1h 40min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Streusel
5 Min