Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte

4.2 159 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke

Składniki

Biskuitteig
  • Eier
    6
  • Zucker
    250 g
  • Mehl
    150 g
  • Speisestärke
    150 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Kakao
    2 EL
Mürbeteig
  • Mehl
    200 g
  • Zucker
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Eigelb
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
    1 Glas
  • Tortenguss, rot
    1 Pck.
  • Kirschwasser
    50 g
  • Puderzucker
    30 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    1000 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    4 EL
  • Sahnesteif
    4 Pck.
  • Schokoladenraspel
    150 g
  • Belegkirschen
    16

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 576 kcal / 2417 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...