Urządzenia i Akcesoria
Schwarzwälder Kirschtorte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuitteig
-
Eier6
-
Zucker250 g
-
Mehl150 g
-
Speisestärke150 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Kakao2 EL
Mürbeteig
-
Mehl200 g
-
Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eigelb1
Füllung und Fertigstellung
-
Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)1 Glas
-
Tortenguss, rot1 Pck.
-
Kirschwasser50 g
-
Puderzucker30 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt1000 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht4 EL
-
Sahnesteif4 Pck.
-
Schokoladenraspel150 g
-
Belegkirschen16
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2417 kJ /
576 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Käsesahnetorte mit Mango
8 Std.
Biskuit
1 Std. 50 Min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min
Bienenstich
3 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.