Urządzenia i Akcesoria
Frankfurter Kranz
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier5
-
Zucker150 g
-
Mehl230 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 Prise
Buttercreme und Fertigstellung
-
Milch400 g
-
Zucker80 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken220 g
-
Sauerkirschkonfitüre100 g
-
Haselnusskrokant200 g
-
Cocktailkirschen in je 8 Stücken2
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1325 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Bienenstich
3 godz.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min
Lübecker Nusstorte
4 godz. 15 min
Zitronen-Biskuitrolle
5 godz.
Bienenstich
5 godz. 30 min
Tortenboden
45 min
Himmelstorte
1 godz. 40 min