![Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96e2a018-32b1-4a03-8dcd-a213df11b441/Derivates/2a386660-75dd-4f2d-a64b-9cf7c4c5a948.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh bird's eye chili (opcjonalnie)
- 2 oz shallot
- 2 garlic cloves
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
- 8 oz kale, leaves only, center stalks removed, cut into 2 in. strips (approx. 1 lg. bunch), divided
- 8 ½ oz broccolini, halved (approx. 3 in.)
- 2 oz slivered almonds
- 2 oz dried cranberries
- ½ oz lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan "Crab" Cakes
1 Std. 10 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Asparagus with Cashew Cream
20 min
Cauliflower Steaks
45min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Vegan Cashew Sauté
35min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 Std. 5 Min
Southwest Quinoa
40 Min