Urządzenia i Akcesoria
Middle eastern stuffed chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
Arabian spice mix1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
cardamom seeds2
-
fennel seeds1 ½ tsp
-
coriander seeds1 ½ tsp
-
olive oil25 g
-
whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped1
-
salt2 tsp
-
freshly ground black pepper2 pinches
-
100 g short-grain riceEgyptian rice100 g
-
water1900 g
-
1 chicken stock cube (for 0.5 l)chicken stock paste, homemade1 tsp
-
bread toasted, in pieces170 g
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
fresh coriander roughly chopped10 sprigs
-
onions cut into halves100 g
-
garlic clove1
-
apricots fresh or dried, pitted and cut into halves5
-
pitted dates55 g
-
raisins60 g
-
pine nuts, toasted50 g
-
sumac1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
39.8 g
Kalorie
2728 kJ /
652 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach Fatayers
2 godz.
Pasta salad with salmon and vegetables
45 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Za'atar bread rolls
2 godz.
Salmon kabsa
35 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 godz.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min