Îles flottantes
TM5 TM6

Îles flottantes

4.7 (60 ocen)

Składniki

Sauce à la vanille (crème anglaise)

  • 450 g de lait
  • 6 jaunes d'œufs
  • 70 g de sucre
  • 15 g de sucre vanillé, maison

Îles flottantes

  • 30 g de sucre
  • 6 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de caramel liquide, cf. conseils (opcjonalnie)
  • 25 g de pistaches décortiquées, non salées, nature, hachées (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
887 kJ / 212 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy