Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
1000 g de lait entier
-
10 jaunes d'œufs
-
300 g de sucre
-
40 g de fécule de maïs
-
1 c. à café d'arôme de vanille1 c. à café de sucre vanillé
-
1 pincée de sel
-
de zestes de citron de 1 citron
-
1 bâton de cannelle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon curd
20 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Risotto
30 Min
Crème brûlée
4 Std. 40 Min
Beurre aux herbes
5 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Natillas
1 Std.
Veau à la sauce au thon
13 Std.
Glace vanille au caramel salé
14 Std.
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6 Std. 40 Min
Tiramisu stracciatella
2 Std. 30 Min
Pesto de basilic
10 Min