Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait entier
- 10 jaunes d'œufs
- 300 g de sucre
- 40 g de fécule de maïs
-
1
c. à café de sucre vanillé
lub 1 c. à café d'arôme de vanille - 1 pincée de sel
- le zeste de citron, de 1 citron
- 1 bâton de cannelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au poivre vert
20min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Crème brûlée
4u. 50min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4u.
Soupe au vin de Soleure
1 Std.
Sauce Hollandaise
15 Min
Lasagnes aux asperges et champignons
2 Std.
Blanquette de veau aux bolets
1 Std. 30 Min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25 Min
Focaccia aux anchois
1h 45min
Mousse au thon
10 Min