Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre
- 450 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 339 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Sorbet à la banane
5 min
Crème pâtissière
15 min
Brioche
9h 30 min
Glace à la pistache
10h 35min
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40 min
Pizza jambon et champignons
1 godz. 45 min
Pizza quatre saisons
1 godz. 30 min
Pizza alla marinara
1h 35min
Sauce Hollandaise
15 min
Gnocchi de ricotta et betteraves
1 godz. 30 min
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Fondue au fromage
20 min