Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre
- 450 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 339 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Madeleines au chocolat
30 min
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45 min
Crème brûlée
4 Std. 50 Min
Focaccia aux pois chiches
3h
Croquant au chocolat
15 godz.
Rouleaux de printemps
55min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Soufflé au chocolat
40 min
Biscuits à la cuillère
40 min
Mousse au chocolat noir et caramel
4 godz. 30 min
Steak tartare
30 min