Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat

Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat

4.5 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ¼ TL
  • Kartoffel in Würfeln (2-3 cm)
    750 g
  • Blattspinat, gefroren aufgetaut, gut ausgedrückt
    450 g
  • Pfeffer, gemahlen
    6 Prisen
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie) quer in dünne Scheiben geschnitten
    1
  • Olivenöl
    3 EL
  • Kabeljaufilet, enthäutet (à ca. 150 g), 2-3 cm dick
    4
  • Rahm
    350 g
  • Gemüse-Bouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Lorbeerblatt, frisch oder getrocknet
    1
  • Butter in Flöckchen
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 716 kcal / 2995 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...