Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 750 g Kartoffel, in Würfeln (2-3 cm)
- 450 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut, gut ausgedrückt
- 6 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Knoblauchzehe, quer in dünne Scheiben geschnitten (opcjonalnie)
- 3 EL Olivenöl
- 4 Kabeljaufilet, enthäutet (à ca. 150 g), 2-3 cm dick
- 350 g Rahm
- 1 geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
- 1 Lorbeerblatt, frisch oder getrocknet
- 40 g Butter, in Flöckchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2995 kJ / 716 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Grüne Bohnen mit Tomaten und Petersilie
55 Min
Bohneneintopf mit Fleischbällchen
45 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 godz. 20 min
Crostini mit Champignons und Fontina
35 Min
Blumenkohlgratin
55 Min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Shrimps-Lachs-Spiesse mit Spinat-Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Pizza vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min