Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz coconut oil
- 6 ½ oz Thai green curry paste
- 13 ½ oz coconut milk
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 2 oz fish sauce
- 1 oz palm sugar
- 1 - 2 fresh kaffir lime leaves, to taste
- 6 ½ oz cauliflower, cut into bite-size florets
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into slices (⅛ in.)
-
6
oz kabocha squash, peeled, diced into pieces (¾ in.)
lub 6 oz butternut squash, peeled, diced into pieces (¾ in.) - 3 ½ oz green peas (fresh or frozen)
- fresh green chili, sliced, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower "Fried" Rice
40 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Indian Chicken Curry
45 Min
Chicken Garam Masala
50 Min
Strawberry Shrub
10 Min
Beef Jungle Curry
1h
Basque Chicken
1h 10 min
Thai Curry Noodles
25 Min
Easy Satay Chicken
1h
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1h
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 Min
Cashew Chicken Stir Fry
30 min