Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Homemade Mayonnaise
-
250
g grapeseed oil, room temperature
lub 250 g neutral oil, e.g. safflower, canola, room temperature - 1 egg yolk, room temperature
-
15
g white wine vinegar
lub 15 g white vinegar - 1 tsp water
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
Hard Boiled Eggs
- 6 eggs, large, cold from the fridge
- water, to fill to 1 litre mark
- cold water, to cool eggs
- ice cubes, 2 large trays
Filling
- 7 g Dijon mustard
- 7 g shallot, minced
-
3 - 5
drops Tabasco
lub 1 pinch ground cayenne pepper - freshly ground black pepper, to taste
- salt, to season, to taste
- paprika, to garnish
- fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 994.5 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 157 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Olive Dip
10min
Dirty Rice
1h 5 min
Basic White Long Grain Rice
35 min
Shredded Beef in Brown Ale
10h 20min
Sour Plum Sauce
Brak ocen
Steamed Sunny Side Up Eggs
20min
Steamed Scallion Rolls
3 Std.
Bistro Mayonnaise
5min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Tuna Deviled Eggs
40 min
Deviled Eggs
20min