![Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B305506-D025-4885-9627-3F90F7B35B2D/Derivates/11AEB677-DF92-4788-87D4-40F14727103B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crispy Chickpeas
- 2 cans chickpeas, drained (15 oz ea.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz maple syrup
- ½ tsp brown sugar
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp paprika
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Pumpkin Soup
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp dried sage
-
32
oz small sugar pumpkin, peeled, diced (½ in.)
lub 32 oz kabocha squash, peeled, de-seeded and cubed (1 in.) - 20 oz vegetable stock
- 3 oz feta cheese, crumbled
- fresh sage leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Kabocha Sage Risotto
40p
Mushroom and Spinach Strata
2h 10min
Indian Vegetable Curry
50 Min
Pumpkin Curry
45min
Butternut Squash Coconut Curry
40p
Rice Cooker Brown Rice Salad
1 Std. 40 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min