Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di vino rosso, tipo Beaujolais o Dolcetto
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 2 stecche di cannella (circa 5 g)
- 3 chiodi di garofano
- 800 g di pere, sbucciate, in quarti e private del torsolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté di vitello in gelatina
8 Std. 30 Min
Marmellata con zucchero gelificante
30 Min
Pere al vino rosso
3h 20min
Polenta
1 Std.
Zabaione
15 Min
Composta di mele
20min
Polenta
1 Std.
Zabaione
15 Min
Zabaione caldo al passito
15 Min
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5h
Zabaglione
15 Min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h