Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle patate
- 500 g di acqua
- 1200 g di patate novelle intere, non sbucciate (vedere consigli)
Rösti
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 cucchiai di burro chiarificato + q.b. per ungere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1542.9 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 895.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate al forno
1h
Uova alla turca con yogurt greco e insalata verde
30 Min
Omelette verdure e formaggio
30 Min
Rösti alla bernese con Affettatutto Bimby®
40 Min
Biscotti per la mia mamma
3 godz.
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Moddizzosu di patate
7 Std.
Insalata di barbabietola con rafano
10min
Porridge di semolino con noci e frutta fresca
25 min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 Min
Yogurt iperproteico alla vaniglia con semi di chia
12 godz. 15 min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1h