![Boeuf bourguignon Boeuf bourguignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10EC656F-7FDF-4F83-8DFC-92844641A245/Derivates/65C8A70F-43D0-4109-8D08-333DC03EFDEC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 10 g vegetable oil, plus extra for frying
- 100 g smoked bacon, cut in cubes (2-3 cm)
- 450 g braising steak, cut in cubes (3 cm)
- 1 tbsp wheat flour
- 150 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 300 g red wine, full-bodied
- 1 bouquet garni
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground pepper, to taste
- 150 g fresh white button mushrooms, cut in quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3082 kJ / 735 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Béchamel sauce
15min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 godz.
Chicken broth with bread dumplings
1 Std. 5 Min
Sicilian prawn salad
40 мин.
Béarnaise Sauce
20 Min
Caipirinha
5min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15min
Salmorejo
10min
Béarnaise sauce
15min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Beurre blanc
15min
Roquefort Sauce
20 Min