![Crème Pâtissière Crème Pâtissière](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38ad3b54-0674-4180-bcdf-32001cc6040b/Derivates/9a0a213b-484d-4f87-810b-c0180f8a5ad5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 17 ½ oz whole milk
- 2 ½ oz sugar
- 2 oz all-purpose flour
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla bean pod
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 150.5 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 14.1 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15 min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3 Std. 10 Min
Choux pastry
2h
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6h 45min
Simnel Cake
4 Std. 20 Min
Crème pâtissière
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Strawberry Custard Tart
2h
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45min
Angel Berry Trifle
30min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min