![Béchamel sauce Béchamel sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68713F38-4EB6-4A80-9008-6CC7F2C64ECE/Derivates/5313AAC1-5C85-409C-902B-2F7FD200DC7A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g butter
- 40 g flour
- 500 g milk
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground pepper
- 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 3203 kJ / 766 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 1.2 g