Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burger buns
- 50 g water
- 10 g fresh yeast
- 50 g milk
- 15 g caster sugar
- 250 g plain flour
- 2 eggs
- 40 g butter
- 1 pinch fine salt
- 1 tbsp sesame seeds
Barbecue sauce
- 30 g shallots
- 1 garlic clove
- 15 g olive oil
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 50 g brown sugar
- 125 g tomato passata
- 2 tbsp mustard
- 1 tbsp lemon juice (opcjonalnie)
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp cornflour (starch)
Tex-mex burgers
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 25 g olive oil
- 2 tsp Mexican spice mix or any other spice mix of choice
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 150 g tomatoes, diced
- 50 g canned sweetcorn kernels, drained
- 600 g beef mince, formed into 5 burger patties
- 6 slices Emmental cheese or any other medium-hard cheese (e.g. cheddar, gouda)
- 30 g salad leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3377 kJ / 808 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Berry Yoghurt
12h 20min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Turkey and lemon aioli wraps
30min
Browned Turkey Strips
15 min
Pulled pork with steamed buns
3 Std.
Fish fingers with tomato sauce
50min
Caramel ice cream
9h
Carnitas
50min
Mac "n" Cheese Burger
3 Std. 10 Min
Pulled Pork Buns
6 godz. 20 min
Spaetzle
35min
Baked Chili Beans
50min