![Vegetable and hazelnut cheese muffins Vegetable and hazelnut cheese muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/59392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 60 g medium-hard cheese (e.g. cheddar, gruyère etc.), cut into pieces (1,5 cm)
- 100 g carrots, cut into pieces (2.5 cm)
- 70 g hazelnuts, skin on
- 180 g milk
- 2 eggs
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 ½ tsp fine salt
- ½ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- 250 g frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1039 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy courgette soup
25 Min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Arroz con leche (Rice Pudding)
3h
Potato cakes
45 Min
Aubergine papeton with tomato coulis
2h
Stuffed veggie snails
45 Min
Apple cake
1 Std.
Stuffed vegetables
1h 20min
Swedish carrot slice
2h
Steamed rice
25 Min