Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut in cubes (1 cm)
- 2 tbsp thick teriyaki marinade
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tbsp cornflour (starch)
- oil, to grease
- 3 eggs, A-sized, lightly beaten
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- 1200 g water
- 250 g short-grained rice (sushi rice), rinsed
- 1 tbsp Japanese sushi vinegar
- 4 tbsp furikake (Japanese rice seasoning)
- prawn roe (ebiko), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger Sesame Oil Chicken
25 min
Braised Yee Mee
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Lemon Chicken
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1h 15 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Taiwanese three cup chicken
20min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.