![Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee44a24b-a247-4c7b-834f-b9981d8d00fa/Derivates/5837746b-bda8-4f9d-b2c9-3c8bef5f4075.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz fresh mixed herbs, leaves and tender stems, e.g. sage, parsley, thyme
- 18 oz water
- 32 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 4 oz shallots, quartered
-
8
oz pancetta, diced (approx. ¼ in.)
lub 8 oz bacon, diced (approx. ¼ in.) - 1 oz unsalted butter
- 7 oz chestnuts, cooked, peeled
- 2 oz sweet Marsala wine
- 1 tbsp maple syrup
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spam Croquettes with Tomato Sauce
45min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40min
Sausage Stuffed Mushrooms
1 Std. 20 Min
Bourbon Butter Basted Roast Turkey
28 godz. 20 min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 Std. 10 Min
Green Bean Casserole
1h 30min
Steamed Cod Over Greens
40min
Broccoli or Cauliflower Rice
5 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 dk
Deviled Eggs
20min
Collard Greens
1h 5 min
Asparagus with Cashew Cream
20min