Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano, a pezzi (3 cm)
- 4 rametti di rosmarino, solo gli aghi
- 300 g di frumento in grani
- 50 g di semi di papavero
- 250 g di latte
- 40 g di burro, tagliato a pezzi + q.b. per imburrare
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaino di cardamomo in polvere
- farina bianca, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 314 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 Min
Vellutata ai funghi selvatici
Brak ocen
Crostata al rabarbaro
55min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Crostata di mele
1h 15min
Condimento alla senape e aceto balsamico
10 min
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 Std.
Knöpfli
50min
Gratin di patate
1h 10min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Chili vegetariano
Brak ocen
Soufflé al formaggio
55min