Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 50 g di burro, in Stücken
- 1 cucchiaino di miele
- 300 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (30 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 bustina di zafferano in polvere (190 mg)
- 500 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min
Panini del 1° Agosto
1sa 10 dk
Spätzli alla crema di verza
Brak ocen
Tri-tip di manzo con pannocchie e coste
Brak ocen
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Spuma ai mirtilli
10 dk
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20min
Pane ticinese
1h 50min
Knöpfli
50 min
Pane di farro alle nocciole
2h 50min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Treccia bernese
1h 45min